Εύκολες συνταγές

Συνταγή για muffins με σάλτσα φράουλας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό αφράτων μάφιν και πικάντικη σάλτσα φράουλας με αυτή τη λαχταριστή συνταγή. Αυτά τα muffins ψήνονται στην τελειότητα, με ένα μαλακό τρίμμα και μια πινελιά γλυκύτητας που συνδυάζεται υπέροχα με τη λαχταριστή σάλτσα φράουλας. Μπορείτε να αναζητήσετε μια απόλαυση πρωινού είτε ένα απολαυστικό επιδόρπιο, αυτά τα muffins με σάλτσα φράουλας σίγουρα θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Μάφινς
Σάλτσα φράουλας

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό φρέσκες φράουλες

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι νερό

1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Προαιρετικά: Φύλλα φρέσκιας μέντας για γαρνίρισμα

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτήν την απολαυστική συνταγή, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

Εργαλεία:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Κασέτα για μάφιν
  • Σχάρα ψύξης

Συστατικά:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Γάλα
  • Ανάλατο βούτυρο
  • Αυγά
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • Φρέσκιες φράουλες
  • Χυμός λεμονιού
  • Νερό
  • άμυλο καλαμποκιού
  • Προαιρετικά: Φύλλα φρέσκιας μέντας για γαρνίρισμα

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε μια φόρμα για μάφιν με χάρτινη επένδυση.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γάλα, το λιωμένο ανάλατο βούτυρο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι εντάξει.
5. Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας κάθε φλιτζάνι περίπου κατά τα δύο τρίτα.
6. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγούμε καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν.
7. Όσο ψήνονται τα μάφιν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις φρέσκες φράουλες και τις κόβουμε σε φέτες.
8. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τις φράουλες σε φέτες, την κρυσταλλική ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να σπάσουν οι φράουλες και να πήξουν ελαφρά το μείγμα.
9. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το άμυλο καλαμποκιού με λίγο νερό για να γίνει πολτός. Προσθέστε τον πολτό στο μείγμα της φράουλας και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει περαιτέρω η σάλτσα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
10. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς τα μάφιν, τα σερβίρουμε με μια γενναιόδωρη περιεκτικότητα από τη σπιτική σάλτσα φράουλας. Προαιρετικά, γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας για μια επιπλέον νότα φρεσκάδας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα υπέροχα μάφιν με σάλτσα φράουλας είναι περίπου 20 λεπτά, ενώ ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος, συμπεριλαμβανομένου του ψησίματος και της προετοιμασίας της σάλτσας, διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Αυτή η συνταγή δίνει περίπου 12 υγρά και γευστικά μάφιν που θα σας αφήσουν να θέλετε περισσότερο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας που θέλουν να απολαύσουν αυτή την απολαυστική λιχουδιά, ακολουθούν μερικές προτεινόμενες αλλαγές συστατικών:
– Αντικαταστήστε τη γάλα με το προτιμώμενο γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας.
– Αντί για βούτυρο, χρησιμοποιήστε ένα vegan υποκατάστατο βουτύρου ή λάδι καρύδας.
– Αντικαταστήστε τα αυγά με αυγά λιναρίου (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο αναμειμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό).
– Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη που χρησιμοποιείται είναι κατάλληλη για vegans, καθώς και ειδική σάκχαρα που περιλαμβάνει ζωικά προϊόντα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψεις

– Για να πετύχετε αφράτα και τρυφερά μάφιν, αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, αφήνοντας μερικούς σβόλους.
– Για μια έκρηξη γεύσης εσπεριδοειδών, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού στο κουρκούτι για μάφιν πριν το ανακατέψετε.
– Όταν γεμίζετε τις φόρμες για μάφιν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σέσουλα παγωτού ή ένα κουτάλι για να κατανείμετε ομοιόμορφα τη ζύμη.
– Φροντίστε να προθερμάνετε σωστά το φούρνο σας για να βρείτε ομοιόμορφο ψήσιμο. Αυτό που τα μάφιν να φουσκώσουν όμορφα και να αποκτήσουν μια χρυσή κρούστα.
– Κατά την προετοιμασία της σάλτσας φράουλας, δεν πρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη όπως θέλετε.
– Αν προτιμάτε μια πιο λεία υφή για τη σάλτσα φράουλας σας, μπορείτε να την ανακατέψετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ μετά το μαγείρεμα.
– Αφήστε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για περίπου 5 λεπτά πριν μεταφέρετε σε μια σχάρα ψυχής. Αυτό τους βοηθά να σταθεροποιηθούν και αποτρέπει τη διάσπασή τους.
– Η σάλτσα φράουλας μπορεί να γίνει νωρίτερα και να διατηρηθεί στο ψυγείο. Απλούς ξαναζεσταίνετε απαλά στην εστία ή στο φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
10 g

Χοληστερόλη
60 mg

Νάτριο
200 mg

Υδατάνθρακες
35 g

Πρωτεΐνη
4g

Βιταμίνη C
30 mg

Σίδερο
1,5 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση αυτών των μάφιν με σάλτσα φράουλας:
– Σερβίρετε τα μάφιν ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου για την καλύτερη υφή και γεύση.
– Περιχύστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από τη σάλτσα φράουλας πάνω από κάθε μάφιν, αφήνοντάς το να πέσει δελεαστικά στις πλευρές.
– Για μια νότα κομψότητα, γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκα φύλλα μέντας, προσθέτοντας ένα έντονο χρώμα και μια νότα αναζωογονητικού αρώματος.
– Αυτά τα μάφιν είναι απολαυστικά από μόνα τους, αλλά μπορούν να συνοδεύονται από μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια επιπλέον απόλαυση.
– Συνδυάστε τα muffins με ένα φλιτζάνι φρεσκοκομμένο ή ένα ποτήρι κρύο γάλα για να συμπληρώσετε τις γεύσεις και να δημιουργήσετε μια χορταστική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μετά το ψήσιμο, αποθηκεύστε τα muffins που έχουν απομείνει σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Για να παρατείνετε τη φρεσκάδα τους, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Ζεσταίνετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο πριν το φαγητό. Η σάλτσα φράουλας μπορεί να αποθηκευτεί σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Φροντίστε να το ανακατέψετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτά τα μάφιν με σάλτσα φράουλας προσφέρουν έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων ενώ παρέχουν ορισμένα διατροφικά κριτήρια:
– Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Προάγουν την υγεία της καρδιάς, βοηθούν την πέψη και υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
– Το γάλα παρέχει ασβέστιο για γερά οστά και δόντια, καθώς και πρωτεΐνη για ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών.
– Τα αυγά είναι γεμάτα με απαραίτητα συστατικά όπως βιταμίνες Α, D και Ε, μαζί με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας.
– Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις περιέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και μικρές ποσότητες μετάλλων όπως σίδηρος και ψευδάργυρος.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Μάφιν βατόμουρου με γλάσο λεμονιού: Ανταλλάξτε τις φράουλες με φρέσκα βατόμουρα και περάστε τα μάφιν με ένα πικάντικο γλάσο λεμονιού για μια νόστιμη περιποίηση.
– Raspberry Chocolate Muffins: Συνδυάστε τη γλυκιά γεύση των σμέουρων με τον πλούτο των κομματιών σοκολάτας για μια παρακμιακή απόλαυση.
– Μάφιν με κανέλα μήλου: Περιχύνετε τα μάτια σας με ζεστά μπαχαρικά και κομμάτια ζουμερά μήλα για έναν άνετο και ανακουφιστικό συνδυασμό γεύσεων.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν την εξαιρετική συνταγή προέρχεται από τη δημιουργικότητα και

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button