Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα με κρέμα ξηρών καρπών

Συνταγή για μπισκότα με κρέμα ξηρών καρπών

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτά τα υπέροχα μπισκότα με κρέμα ξηρών καρπών είναι μια τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση. Με τη λεπτή τους υφή και την πλούσια γεύση ξηρών καρπών, σίγουρα θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτά τα μπισκότα σε μέγεθος μπουκιάς είναι γεμάτα με μια κρεμώδη γέμιση ξηρών καρπών που λιώνει στο στόμα σας, αφήνοντάς σας τη λαχτάρα για περισσότερο. Είτε διοργανώνετε ένα πάρτι είτε απλά θέλετε να ικανοποιήσετε το γλυκό σας, αυτή η συνταγή πρέπει να δοκιμάσετε!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια)
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη άχνη (για ξεσκόνισμα)
Όπως απαιτείται

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

– Μπολ ανάμειξης
– Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή μίξερ βάσης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψιά
– Περγαμηνόχαρτο ή πατάκια ψησίματος σιλικόνης
– Μικρό κουτάλι ή πεπόνι μπαλαράκι
– Σχάρα καλωδίων για ψύξη

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε τα φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα ή πατάκια σιλικόνης.

Βήμα 2: Ετοιμάστε τη ζύμη

Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί με το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.

Βήμα 3: Δώστε σχήμα στα cookies

Παίρνετε μικρές μερίδες από τη ζύμη και τις τυλίγετε σε μπαλάκια 1 ίντσας. Το θέαμα τις μπάλες στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.

Βήμα 4: Δημιουργήστε το αποτύπωμα

Με τον αντίχειρά σας ή ένα μικρό κουτάλι, πιέστε απαλά μια εσοχή στο κέντρο κάθε μπάλας ζύμης για να δημιουργήσετε ένα φρεάτιο για τη γέμιση.

Βήμα 5: Γεμίστε με κρέμα ξηρών καρπών

Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και γεμίστε προσεκτικά κάθε εσοχή του αποτυπώματος με τη γέμιση των καρυδιών.

Βήμα 6: Ψήστε τα μπισκότα

Ψήνετε τα μπισκότα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα φύλλα ψησίματος για λίγα λεπτά πριν μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσετε εντελώς.

Βήμα 7: Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, πασπαλίστε τα ελαφρά με τη ζάχαρη άχνη για μια όμορφη τελική πινελιά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα υπέροχα μπισκότα με κρέμα ξηρών καρπών είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για τη συλλογή των υλικών, την προετοιμασία της ζύμης, τη διαμόρφωση των μπισκότων, τη γέμισή τους με κρέμα ξηρών καρπών και το ψήσιμο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, μπορείτε να κάνετε μια απλή αντικατάσταση αντικαθιστώντας το ανάλατο βούτυρο με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη. Βεβαιωθείτε ότι η μαργαρίνη που χρησιμοποιείται δεν περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα. Άλλα συστατικά αυτής της συνταγής είναι ήδη κατάλληλα για vegans.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολότερη κρέμα.
– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία ξηρών καρπών για τη γέμιση όπως αμύγδαλα, καρύδια ή ακόμα και πεκάν. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας ή ανακατέψτε τα για μια έκρηξη γεύσης ξηρών καρπών.
– Το να κρυώσετε τη ζύμη για 30 λεπτά πριν κάνετε τα μπισκότα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
– Αν προτιμάτε πιο δυνατή γεύση βανίλιας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο εκχύλισμα βανίλιας στη ζύμη.
– Όταν γεμίζετε τα αποτυπώματα με κρέμα ξηρών καρπών, πιέστε τα καρύδια απαλά στη ζύμη για να βεβαιωθείτε ότι θα κολλήσετε καλά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
15 mg

Νάτριο
50 mg

Υδατάνθρακες
11g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
5 g

Πρωτεΐνη
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα μπισκότα με κρέμα ξηρών καρπών σερβίρονται καλύτερα ως γλυκό σνακ ή επιδόρπιο. Μπορείτε να παρουσιάσετε όμορφα σε μια πιατέλα με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη και λίγη γαρνιτούρα από ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή ένα κλαδάκι δυόσμο για μια κομψή πινελιά. Συνδυάζονται καλά με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ, καθιστώντας μια απολαυστική προσθήκη σε απογευματινά πάρτι τσαγιού ή κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Αν ψάχνετε για εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να τα προσφέρετε αυτά τα μπισκότα μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί. Η κρεμώδης υφή του παγωτού ή της σαντιγί συμπληρώνει τη γεύση ξηρών καρπών των μπισκότων, δημιουργώντας έναν παραδεισένιο συνδυασμό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα αυτά τα μπισκότα με την κρέμα ξηρών καρπών, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν νόστιμα έως και 1 εβδομάδα. Ζείτε σε υγρό κλίμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μικρό κομμάτι ψωμί στο δοχείο για να αποθηκεύσετε την υπερβολική υγρασία και να διατηρήσετε την υφή των μπισκότων.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτά τα μπισκότα με κρέμα ξηρών καρπών προσφέρουν τόσο απόλαυση όσο και συγκεκριμένη διατροφική αντιμετώπιση. Οι ξηροί καρποί που παρασκευάζονται στη συνταγή είναι μια πλούσια πηγή λιπών, πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και φώσφορο. Οι ξηροί καρποί έχουν συσχετιστεί με διάφορα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της μείωσης της φλεγμονής.

Ενώ τα μπισκότα περιέχουν βούτυρο και ζάχαρη, προορίζονται να απολαμβάνουν μέτρο ως γλυκιά απόλαυση. Θυμηθείτε να ισορροπήσετε τη διατροφή σας με άλλα θρεπτικά τρόφιμα και να ασκείστε τακτικά για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε τα μπισκότα κρέμας με τα καρύδια, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε παρόμοιες συνταγές για μπισκότα, όπως:
– Κουλουράκια αμυγδάλου: Αυτά τα ευαίσθητα και βουτυράτα μπισκότα εμποτίζονται με γεύση αμύγδαλου και λιώνουν στο στόμα σας.
– Κρεσέντο καρυδιάς: Αυτά τα μπισκότα σε σχήμα μισοφέγγαρου φτιάχνονται με ψιλοτριμμένα καρύδια και πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη για μια επιπλέον γλυκύτητα.
– Sandies Pecan: Αυτά τα κλασικά μπισκότα έχουν αμμώδη υφή και είναι γεμάτα με ψιλοκομμένα πεκάν, καθιστώντας τα ακαταμάχητα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Nut Cream Thumb Cookies είναι μια δημιουργία εμπνευσμένη από τη μαγειρική τεχνογνωσία της διάσημης σεφ ζαχαροπλαστικής Julia Child και τη δημιουργικότητα της γκουρού ψησίματος Sally McKenney. Και οι δύο σεφ είναι γνωστοί για τις εξαιρετικές συνταγές τους και το πάθος τους για το ψήσιμο. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στα παραδοσιακά επιδόρπια έχει επηρεάσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες και επίδοξους αρτοποιούς σε όλο τον κόσμο. Μέσω των βιβλίων μαγειρικής, των τηλεοπτικών εκπομπών και των διαδικτυακών πλατφορμών τους, συνεχίζουν να εμπνέουν και να ευχαριστούν τους λάτρεις του φαγητού με τις υπέροχες δημιουργίες τους.

Τώρα, ήρθε η ώρα να μαζέψετε τα υλικά σας, να προθερμάνετε το φούρνο και να αφήσετε το άρωμα των φρεσκοψημένων μπισκότων με κρέμα ξηρών καρπών να γεμίσετε την κουζίνα σας. Ετοιμαστείτε να αφεθείτε σε αυτές τις νόστιμες λιχουδιές που θα αφήσουν όλους να θέλουν περισσότερα! 🍪😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button